Κυριακή 10 Μαΐου 2009

MLM: Ποιοι γίνονται πλούσιοι; Ποιοι δεν γίνονται;

Μάθετε ποιοι βγάζουν τα περισσότερα χρήματα στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Ποιοι φτάνουν πραγματικά στην κορυφή; Χρειάζεται να μπείτε από την αρχή για να πετύχετε; Μάθετε ποιοι γίνονται πλούσιοι από το MLM.

Αυτό το σύντομο άρθρο έχει σκοπό να απαντήσει μια ερώτηση ή να εξηγήσει μια παρεξήγηση για δύο θέματα στο δικτυακό μάρκετινγκ.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα;

Oι άνθρωποι που μπαίνουν στην αρχή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα;

Θα ξεκινήσω με την πρώτη ερώτηση. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα; Αντικειμενικά η απάντηση είναι ναι και είναι επίσης ναι και για την Microsoft, την Kodak και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, προσπαθήστε να βρείτε κάποια εταιρία όπου οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πιο χαμηλό επίπεδο βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα. Εάν ερευνήσετε τις αμοιβές στελεχών και ιδιοκτητών των περισσότερων εταιριών θα δείτε ότι μόνο λίγοι άνθρωποι στην κορυφή βγάζουν την πλειοψηφία των χρημάτων.

Για να σας δώσω τις πραγματικές στατιστικές για το 2006 ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος δούλευε έναν ολόκληρο χρόνο συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και χωρίς καθόλου διακοπές για να κερδίσει όσα έβγαζε ο μέσος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) σε μία ημέρα. Αυτό είναι σύμφωνα με την έρευνα της Associated Press σε 386 εταιρίες Fortune 500 για το 2006. Τα στελέχη έβγαζαν κατά μέσο όρο 10.8 εκατομμύρια δολάρια συνολικό ετήσιο εισόδημα ενώ συγχρόνως ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος έβγαζε 29.544 δολάρια. Σε κάθε βιομηχανία μόνο λίγοι άνθρωποι κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα.

Μία άλλη τεκμηρίωση αυτού του γεγονότος είναι η αναφορά του US Census για το 2005. Σχεδόν το 70% των Αμερικάνικων νοικοκυριών κερδίζουν κάτω από 25.000 δολάρια ενώ μόνο το 5,8% κερδίζουν πάνω από 150.000 δολάρια. Οπότε μόνο το 6% σχεδόν των Αμερικάνικων νοικοκυριών κερδίζουν πάνω από 150.000 δολάρια. Αλλά και όσοι τα βγάζουν αυτά δεν είναι βέβαια οι κορυφαίοι σε εισοδήματα.

Σύμφωνα με το World Wealth Report από την εταιρία MerillLynch στις ΗΠΑ και στον Καναδά υπάρχουν περίπου 30.000 άνθρωποι με επενδύσεις ενεργητικού πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Αυτοί οι 30.000 άνθρωποι που έχουν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν το 1/100 του 100% του συνολικού πληθυσμού. Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι μόνο λίγοι άνθρωποι βγάζουν την πλειοψηφία των χρημάτων σε κάθε εταιρία, κάθε βιομηχανία και ακόμη σε κάθε χώρα. Και επομένως είναι αδικία και προκατάληψη να κοιτάμε τη βιομηχανία του MLM ή του Δικτυακού Μάρκετινγκ και να ισχυριζόμαστε ότι είναι ελαττωματική επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή βγάζουν τα περισσότερα χρήματα, ενώ το ίδιο μπορεί να αποδειχθεί ότι συμβαίνει σε κάθε βιομηχανία.

Δεν σας δίνω αυτές τις πληροφορίες επειδή διαμαρτύρομαι ότι είναι άδικο. Η σύστασή μου θα ήταν να μην διαμαρτύρεστε γι αυτό, αντίθετα, γίνετε ένας από τους πλούσιους. Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται ότι αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή βγάζουν τα περισσότερα χρήματα είτε δικαιολογούν το λόγο για τον οποίο παραιτήθηκαν από το να γίνουν ένας από τους πλούσιους, ή δικαιολογούν το λόγο για τον οποίο δεν προσπάθησαν ποτέ.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι ότι τα πλάνα αμοιβών του Δικτυακού Μάρκετινγκ είναι σχεδιασμένα να ανταμείβουν την παραγωγή. Δεν κάνεις τίποτα; Δεν κερδίζεις τίποτα. Κάνεις λίγα; Κερδίζεις λίγα. Κάνεις πολλά; Κερδίζεις πολλά. Πώς αλλιώς μπορείς να ανταμείψεις τους εργαζόμενους; Φανταστείτε εάν εσείς κι εγώ ξεκινούσαμε μια εταιρία και αποφασίζαμε ότι όποιος κάνει την μικρότερη παραγωγή θα βγάζει τα περισσότερα χρήματα. Θα δούλευε αυτό; Όχι! Έτσι λειτουργεί το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει.

Το MLM πληρώνει με βάση κάποια επίπεδα επιδόσεων. Εάν οι επιδόσεις σας φτάσουν κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο, κερδίζετε αυτά που πληρώνει αυτό το επίπεδο. Εάν δεν κάνετε τίποτα, δεν παίρνετε τίποτα. Εάν κάνετε λίγα, θα κερδίσετε λίγο έξτρα εισόδημα. Εάν κάνετε λίγα περισσότερα, θα κερδίσετε εισόδημα μερικής απασχόλησης. Εάν κάνετε εξαιρετικά πολλά, μπορείτε να δημιουργήσετε πλούτο.

Πόσοι άνθρωποι θα πετύχουν το υψηλότερο επίπεδο; Όσων οι επιδόσεις φτάσουν το επίπεδο αυτό.

Μια εταιρία MLM, αντίθετα με τις παραδοσιακές εταιρίες, δεν βάζει περιορισμούς σε κανέναν. Μια εταιρία MLM δεν λέει "Θα επιτρέψουμε μόνο σε 10 ανθρώπους να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο". Δεν κοιτάει ποιο πανεπιστήμιο τελειώσατε, ή αν τελειώσατε κάποιο για να αποφασίσει πόσα θα πληρώνεστε. Δεν κοιτάει το μισθό σας από την προηγούμενη δουλειά σας για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση του πόσα θα σας πληρώνει, όπως κάνουν οι περισσότεροι εργοδότες. Μια εταιρία MLM δεν κοιτάει ούτε τι προϋπηρεσία έχετε ή δεν έχετε. Όποιος φτάνει τα απαιτούμενα επίπεδα επιδόσεων απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα αυτού του επιπέδου. Αυτή είναι η πιο δίκαιη δομή ανταμοιβών που θα μπορούσε να υπάρξει.

Ας προχωρήσουμε στην δεύτερη ερώτηση.

Οι άνθρωποι που μπαίνουν στην αρχή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα; Σε ποια επιχείρηση δεν συμβαίνει αυτό; Εγώ ξέρω μόνο μία και θα σας την πω σε λίγo.

Εάν έχετε δουλέψει για μια παραδοσιακή εταιρία, οι ιδιοκτήτες δεν μπήκαν πριν από εσάς; Δεν κερδίζουν χρήματα από αυτά που κάνετε εσείς;

Στο χρηματιστήριο εάν αγοράσετε μια μετοχή 20 δολάρια και την πουλήσετε 30, δεν βγάζετε χρήματα από τους ανθρώπους που αγόρασαν τη μετοχή μετά από εσάς; Αγοράζετε ένα σπίτι για 250.000 δολάρια και το πουλάτε 300.000 δολάρια. Δεν βγάζετε χρήματα από τον άνθρωπο που το αγόρασε μετά από εσάς;

Μία από τις μόνες βιομηχανίες που γνωρίζω όπου κάποιος μπορεί να μπει αργότερα και να βγάλει περισσότερα χρήματα από αυτούς που μπήκαν νωρίτερα είναι η βιομηχανία του Δικτυακού Μάρκετινγκ. Για να το αποδείξω αυτό, υπάρχουν άνθρωποι στην οργάνωσή μου, που σημαίνει στην ομάδα μου, που μπήκαν πάνω από ένα χρόνο αργότερα απ’ ότι μπήκα εγώ και βγάζουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι εγώ. Δεν σας φαίνεται περίεργο αυτό; Στην πραγματικότητα δεν μπόρεσα να βρω ούτε μία εταιρία Δικτυακού Μάρκετινγκ όπου ο πρώτος Διανομέας που μπήκε στην εταιρία βγάζει τα περισσότερα χρήματα. Αυτό το γεγονός δεν αψηφά όσους λένε ότι μόνο αυτοί που μπαίνουν στην αρχή βγάζουν περισσότερα χρήματα; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που βγάζουν περισσότερα χρήματα από εμένα στην οργάνωσή μου θα έπρεπε να κερδίζουν περισσότερα. Είναι φανερό ότι κάνουν μεγαλύτερη παραγωγή και κινούν περισσότερα προϊόντα απ’ ότι εγώ.

Οπότε η δήλωση ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν στην αρχή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα ισχύει για τις περισσότερες βιομηχανίες, αλλά στο Δικτυακό Μάρκετινγκ ισχύει μόνο όταν αυτός ο άνθρωπος που μπήκε νωρίτερα συνεχίζει να είναι πιο παραγωγικός από τους ανθρώπους που μπήκαν αργότερα. Στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να μπει στο Δικτυακό Μάρκετινγκ οποιαδήποτε στιγμή και να κερδίσει περισσότερο εισόδημα από οποιονδήποτε άλλον στην εταιρία. Ισχύει αυτό στις παραδοσιακές επιχειρήσεις; Όχι βέβαια!

Οπότε η δήλωση ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν στην αρχή βγάζουν τα περισσότερα ή όλα τα χρήματα είναι αντικειμενικά λανθασμένη. Αυτό είναι αποδείξιμο στην επιχείρησή μου και είναι αποδείξιμο σε όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ που έχω ερευνήσει.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τα γεγονότα από τους μύθους.

1 σχόλιο:

Mixalis Panopoulos και Kalchenko Zinaida είπε...

Γεια σας.Συμφωνώ απολύτως, αλλά το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν έχουν πληροφορηθεί σωστά η δεν ενδιαφέρονται να μάθουν.Απλά υιοθετούν απόψεις άλλων και ζούν με τις απόψεις των άλλων , άσχετα αν αυτές είναι λάθος η σωστές!!
Καλή συνέχεια στην προσπάθεια ενημέρωσης , και καλή επιτυχία...
Μιχάλης